8 JANUARI 2021 – Werkdagen Nardinclant blijven voorlopig geannuleerd

Een gezond & gelukkig 2021!
Werkdagen Nardinclant voorlopig geannuleerd
De werkdagen van Nardinclant blijven voorlopig geannuleerd. De eerste werkdag van 2021 zou op 9 januari 2021 plaatsvinden, maar die gaat uiteraard niet door. Als er nieuwe maatregelen komen, komt Nardinclant met een nieuw bericht over werkdagen voor dit jaar.
Blijf gezond!

15 OKTOBER 2020 – Werkdagen Nardinclant voorlopig geannuleerd

Werkdagen Nardinclant voorlopig geannuleerd
Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet strengere maatregelen aangekondigd in de aanpak van het coronavirus. Daarbij is de richtlijn van kracht geworden dat gezelschappen buiten uit maximaal 4 personen mogen bestaan. Dit betekent dat alle werkdagen van Nardinclant voorlopig geannuleerd moeten worden. Als er nieuwe landelijke maatregelen komen, komt Nardinclant met een nieuw bericht.

17 OKTOBER 2020 – Natuurlijk bosbeheer Spanderswoud

Zaterdag 17 oktober is het Spanderswoud het werkterrein van Nardinclant Landschapsbeheer. Om natuurlijke bosontwikkeling te bevorderen gaan we in een eenvormig dennenbos met lieren meer variatie aanbrengen.

In verband met de Corona-regels is het nodig je AAN TE MELDEN (nu gesloten wegens max. aantal deelnemers) Neem een eigen beker/soepkom, lepel en brood mee en – als je die hebt – eigen werkhandschoenen. Neem voor extra bescherming een mondmasker mee.

(meer…)

26 SEPTEMBER 2020 – Maaien en hooien kalkterreintjes

Zaterdag 26 september gaan we de kalkterreintjes langs het spoor bij Hilversum maaien en hooien. Al meer dan 30 jaar maait en hooit Nardinclant deze bijzondere schraalgraslandjes. Op de foto het varentje Addertong, dat elk jaar weer verschijnt.

In verband met de Corona-regels is het nodig je AAN TE MELDEN Neem een eigen beker/soepkom, lepel en brood mee en – als je die hebt – eigen werkhandschoenen.

(meer…)

5 SEPTEMBER 2020 – Maaien en hooien van soortenrijk grasland bij Voorland Stichtse brug

Zaterdag 5 september gaan we maaien en hooien bij het Voorland Stichtse brug aan het Gooimeer. Het is goed te zien dat door het werk van vorig jaar de bijzondere soorten van dit unieke grasland hun plek weer kunnen vinden.

In verband met de Corona-regels is het nodig je AAN TE MELDEN Neem een eigen beker/soepkom, lepel en brood mee en – als je die hebt – eigen werkhandschoenen.

(meer…)

15 AUGUSTUS 2020 – Maaien & hooien van rietland langs de oude Zanddijk bij de Naardermeent

Deze maanden is de beste tijd om te maaien & hooien en verschralingsbeheer uit te voeren. De eerste werkdag van dit seizoen zaterdag 15 augustus is het rietland langs de oude Zanddijk bij de Naardermeent aan de beurt.

In verband met de Corona-regels is het nodig je aan te melden. Wil je komen, meld je dan aan! Neem een eigen beker/soepkom, brood mee en – als je die hebt – eigen werkhandschoenen.

(meer…)

13 JUNI 2020 – zomerexcursie: Natuurboszone Amsterdamse bos, o.l.v. Henk Koop – GEANNULEERD en UITGESTELD

– BOSEXCURSIE 13 juni GEANNULEERD en UITGESTELD –
In verband met Coronamaatregelen kan de zomerexcursie over natuurgericht bosbeheer in het Amsterdamse bos op 13 juni niet doorgaan en wordt uitgesteld. Zodra het mogelijk is zullen we een nieuwe datum prikken. Degenen die zich al hebben aangemeld zullen op de hoogte worden gehouden van het vervolg.
(meer…)

7 MAART 2020 – Oeverzwaluwwand bij Ronduit gereed maken voor het broedseizoen & Algemene ledenvergadering Infoschuur

Zaterdag 7 maart ’s Ochtends gaan we de Oeverzwaluwwand bij Ronduit gereed maken voor het broedseizoen. ’s Middags om 13.00 uur houden we de Algemene ledenvergadering in de infoschuur van GNR. En… we hebben een spannende jaarlijkse excursie in het vooruitzicht: 23 mei 2020 Excursie Natuurlijk bosbeheer in het Amsterdamse bos met bosecoloog Henk Koop (meer…)

8 FEBRUARI 2020 – Wilgen knotten op de Kampen langs het Eemmeer

Op zaterdag  8 februari 2020 gaan we de rij Wilgen op de Kampen bij het Eemmeer knotten. De wilgen staan aan de rand van bijzonder weidevogelgebied en in het Eemmeer heeft in 2018 een Zeearend gebroed. (meer…)

4 JANUARI 2020 – Wilgen knotten langs de oude Zuiderzeedijk bij de Naardermeent

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar, zaterdag 4 januari 2020, gaan we traditiegetrouw wilgen knotten. We starten niet met de rij wilgen langs het Eemmeer, maar kunnen bij het Gooimeer de imposante losstaande wilgen knotten langs de oude Zuiderzeedijk bij de Naardermeent. Dat is de plek waar we aan het begin van het seizoen rietland maaiden en hooiden. (meer…)