Werkdagverslag

1 juli 2023 Workshop
Van spechtengat naar vleermuishol

Om half tien ging de Workshop Van spechtengat naar vleermuishol, over bosvogels, holle bomen, bosvogels en bosbeheer van start. Voor een volle zaal in de Infoschuur van het Goois Natuurreservaat stonden 4 sprekers op het programma.
De aftrap werd gedaan door Paul van der Poel met een mooie presentatie over de ecologie van de 5 spechtensoorten in Nederland. Tweede spreker was Peter Twisk over boombewonende vleermuizen, hun gedrag en de bescherming van deze nachtelijke vliegende zoogdieren. Het middagprogramma werd ingeluid door Theo Verstrael over het beheer van bossen en de relatie met bosvogels. Tot slot zette Peter Kampen van het Goois Natuurreservaat uiteen hoe zij bosbeheer vorm willen geven, met als praktijkvoorbeeld het Spanderswoud. Als verassingsgastspreker vertelde Jaap Mekel hoe hij holen in bomen maakt waarin vogels en vleermuizen zich kunnen nestelen. Een inspirerende en leerzame dag!

Naar aanleiding van de workshop heeft Nardinclant Landschapsbeheer een informatief boekje met illustraties op zakformaat gemaakt over de 4 verschillende onderwerpen. Onderaan het fotoverslag staat een deel van de inhoud als voorbeeld. Ben je geïnteresseerd dan kun je tegen vergoeding van de portokosten (3 x 1 postzegel) het boekje toegestuurd krijgen. Aanvragen via nardinclant@nardinclant.nl

Werkdagverslagen

2023

2022

2021

2020

2019

Archief

Overzicht van de data, de locatie en het soort werk voor het komend seizoen. Bekijk >

Foto- en tekstverslagen van de afgelopen werkdagen.
Bekijk laatste verslag>